Interviews

Interviews

 • Jan Matthys, regisseur van Vele hemels boven de zevende – 5 december 2017
  Vele hemels boven de zevende is de eerste speelfilm van Jan Matthys, de gelauwerde televisieregisseur uit België. De film naar de debuutroman van Griet Op De Beeck – in Nederland meer dan een kwart miljoen maal verkocht – is een initiatief van Matthys, die na jaren van werk in opdracht de stap van beeldscherm naar het witte doek zet.

 • Michaël Roskam, regisseur van Le Fidèle – 6 november 2017
  Le Fidèle is de derde speelfilm van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam. Het is tevens zijn derde film met steracteur Matthias Schoenaerts in een van de hoofdrollen.
 • Daniela Thomas, regisseur van Vazante – 2 oktober 2017
  Vazante is de eerste solofilm van Daniela Thomas. Het historische drama, gesitueerd op een plantage in het Braziliaanse hoogland van de vroege negentiende eeuw, is een allegorie over de geboorte van haar vaderland.
 • Alain Gomis, regisseur van Félicité – 4 september 2017
  “Ik wil kunnen bepalen hoe ik een film draai. Het is niet genoeg om deel uit te maken van de internationale filmscene en mijn films te kunnen vertonen op de filmfestivals wereldwijd.”
 • Aslı Özge, regisseur van Auf Einmal – 23 mei 2017
  Na een aantal bekroonde kortfilms schreef en regisseerde ze twee speelfilms die een inkijkje geven in de levens van gewone mensen in haar geboortestad. Ook Auf Einmal is een karakterstudie, ditmaal met een thriller-twist.
 • Rob van Scheers, biograaf van Paul Verhoeven – 4 maart 2017
  In 1991 schreef Rob van Scheers een briefje aan Paul Verhoeven, of hij wilde meewerken aan een biografie. Vijfentwintig jaar later liep hij in het gezelschap van de regisseur over de rode loper van het Filmfestival van Cannes.
 • Erik Lieshout, regisseur To Stay Alive – A Method – 31 januari 2017
  Erik Lieshout maakt films over cultuur, documentaires waarin hij schrijvers of muzikanten en hun ideeën portretteert. Of met schrijvers en muzikanten op zoek gaat naar de betekenis van ideeën.
 • Martin Koolhoven, regisseur Brimstone – 22 januari 2017
  Het grote Martin Koolhoven interview, DEEL 2. Over Europese mainstreamfilm, marketingmachine Hollywood, nieuwe rol China en universele aantrekkingskracht van de western. En sneeuw.