Recensie Verliefd op Ibiza

recensie  Verliefd op Ibiza

Te mooi om waar te zijn

door Simone Vogel

In de koude wintermaanden brengt Verliefd op Ibiza  een beetje warmte. Mensen worden verliefd en relaties verbroken. Vier verhaallijnen komen samen op het Spaanse feesteiland dat alles en iedereen in zijn bijzondere atmosfeer opneemt.

Johan Nijenhuis maakte zijn debuut met de film Costa!. Verliefd op Ibiza  volgt in de voetsporen van die kaskraker. Met succes. Luchtig en grappig met af en toe een flinke knipoog naar andere films (New Year’s Eve ) en BN’ers (Yolanthe Sneijder).

Miljoenentransfer
Voetballer Kevin Hoogland (Jan Kooijman) heeft net een miljoenentransfer in de pocket. Hoewel hij zelf nauwelijks snapt wat er met hem gebeurt, weet zijn vriendin Elza (Kim Feenstra) precies hoe ze het succes moet uitmelken. Samen met haar vriendinnen gaat ze al jetsettend het eiland rond. Het wachten is nu op haar extravagante verjaardagsfeest, mét pinguïns, waarop Kevin haar dé belangrijke vraag zal gaan stellen.

Maar als Kevin’s oma Karla (Willeke van Ammelrooy, die met haar onfeilbare gevoel voor timing een lach, maar ook een serieuze noot in de film brengt) langskomt, probeert ze haar kleinzoon te laten inzien dat mooie looks en rijkdom niet alles zijn. Hoewel middelbare schoolmeisjes alleen nog maar zullen kwijlen over de prominente rol van Jan Kooijmans billen in de film, zal de ‘over the top’ oppervlakkigheid die Kim Feenstra laat zien nog lang in ieders geheugen zijn gegrift.

Botox en geile chick
Niet alleen Feenstra laat zich van haar grappige kant zien. Zo neemt Jacky (Lone van Rosendaal), net gescheiden, gelift en gebotoxt, haar saaie buurvrouw Irma (Simone Kleinsma) mee naar het feesteiland bij uitstek om een lekkere jonge vent te scoren. Hoewel deze veertigers leven alsof ze twintig zijn, loopt hun vakantie toch anders dan gepland.

Recensie Verliefd op Ibiza

Het volgende verhaal gaat over voormalig rockster Lex (Rick Engelkes) die zijn drie dochters heeft uitgenodigd om zijn 55ste verjaardag te vieren. Halfzussen Zara (Gigi Ravelli), Lizzy (Sanne Vogel) en Bibi (Marly van der Velden) krijgen de kans om elkaar en hun vader beter te leren kennen. Terwijl Zara probeert haar huwelijk te redden en Lizzy ware liefde ontdekt, komt Bibi er achter dat het leven op Ibiza best eenzaam kan zijn. Grappig genoeg brengt Marly van der Velden een karakter zoals we nooit eerder van haar hebben gezien. In plaats van het brave meisje in GTST  is ze nu een compleet losgeslagen geile chick, die haar hand er niet voor omdraait alle mannen om haar vingers te winden.

Droom: DJ worden
Broers Dylan en Boyd (Jasper en Marius Gottlieb) zijn naar Ibiza gekomen om hun droom waar te maken: DJ worden. De tweeling wil Armin van Buuren ontmoeten om hem eigen werk te laten horen. Hun beste vriend Lars (Jim Bakkum) helpt ze hierbij, maar wordt ondertussen afgeleid door zijn scharrel Irma. Erg herkenbaar is de scène waarin Jim Bakkum en Simone Kleinsma ‘s avonds op straat Franse liedjes zingen. Daan Schuurmans en Georgina Verbaan doen in Costa! een haast niet te evenaren optreden met songfestivalmedley op straat, Kleinsma en Bakkum zijn echter een stuk grappiger.

Alle vier de verhaallijnen komen samen in de hippe club waar Armin van Buuren draait. Zal Zara haar huwelijk redden en krijgt Elza het aanzoek waar ze al zo lang op wacht? Vragen die worden beantwoord in Verliefd op Ibiza  dat af en toe een lach op ieders gezicht brengt. Hoewel het superextravagante leven van de sterren te mooi lijkt om waar te zijn.

 

30 januari 2013

 

Klik hier  voor meer info en trailer.