REWIND

In de rubriek REWIND brengen we opvallende films uit dit millennium opnieuw onder de aandacht. Waarom zijn deze films de moeite waard om ze voor het eerst of nogmaals te kijken?

REWIND

 • Turtles Can Fly (2004)
  Het drama speelt zich af in een Koerdisch vluchtelingenkamp tijdens de Amerikaanse invasie van Irak en focust op jonge kinderen tijdens het opruimen van Sadam Hoesseins mijnenvelden bij de grens met Turkije.
  Lees verder
 • Mientras duermes (2011)
  César is nooit gelukkig geweest. Zoals andere mensen blind of doof zijn geboren, zo is hij ongelukkig ter wereld gekomen. Zijn leven wordt pas draaglijker als andere mensen nóg ongelukkiger zijn.
  Lees verder
 • In the Mood for Love (2000)
  ´De beste film van deze eeuw´ is afkomstig uit Hong Kong, van de hand en visioenen van regisseur Wong Kar-Wai. Een verhouding tussen vier personen: de twee daadwerkelijke mensen én hun fantasieën.
  Lees verder
 • Open Five 2 (2012)
  Ogenschijnlijk draaien de hoofdpersonages om de hete brij van hun levens heen. De gelijkgestemde nonchalance van de film prikkelt dankzij een resolute benadering om kritischer naar de levens te kijken.
  Lees verder
 • Idiocracy (2006)
  In de Amerikaanse cultkomedie Idiocracy (2006) slingert een curieus militair experiment een modelburger vijfhonderd jaar de toekomst in. Anno 2505 is domheid het ‘nieuwe normaal’.
  Lees verder
 • Dance Party, USA (2006)
  Meesterwerk van de mumblecore, een onvolprezen beweging in de onafhankelijke Amerikaanse cinema. Het is een integer portret waar kwetsbaarheid juist krachtig blijkt.
  Lees verder
 • Malèna (2000)
  Renato weet het zeker: Malèna is de mooiste vrouw op aarde. In ieder geval heeft ze de lekkerste kont. Hij begluurt haar, steekt kaarsjes op en bidt tot een heilige dat zij op hem wacht totdat hij ouder is.
  Lees verder