Filmrecensies

A  C  D  E  H  M  Q  T  U  X  Z  0-9

Op deze pagina een chronologisch overzicht van filmrecensies, van zowel de nieuwste films als oude(re) films. Je kunt ook zoeken naar recensies op alfabetische volgorde. Klik boven of onder voor filmrecensies per letter.

Filmrecensies

 • Mole Agent, The
  De titel doet vermoeden dat de laatste film van regisseur Maite Alberdi een spionagefilm is in de trant van 007. Na het zien van de film blijkt dit in het geheel niet het geval te zijn, maar wat is het dan wel?
  Lees verder
 • Kom Hier Dat Ik U Kus
  Kom Hier Dat Ik U Kus, de verfilmde bestseller van Griet Op de Beeck, vertelt in drie delen het verhaal van de in een Vlaamse provinciestad opgroeiende Mona, als negenjarige, twintiger en dertiger.
  Lees verder
 • Rifkin´s Festival
  In de schemer van zijn lange loopbaan zet Woody Allen de grappen op een lager pitje en stookt het vuur onder de existentiële vragen op. En komt in het aanzien van de Dood tot een wijze conclusie.
  Lees verder
 • Perfect Candidate, The
  Een vrouwelijke arts in Saudi-Arabië heeft genoeg van alle beperkingen voor vrouwen in haar islamitische land. The Perfect Candidate laat zien dat de recent verworven vrijheden lang niet ver genoeg gaan.
  Lees verder
 • Wolfwalkers
  Liefdevol met de hand getekend animatiesprookje over het Engelse meisje Robyn dat vriendschap sluit met het Ierse meisje Mehb, dat zichzelf in een wolf kan veranderen, waar magie en Keltische mythen nooit ver weg zijn.
  Lees verder
 • Assistant, The
  Niet de eerste film en de laatste film over #MeToo. Toch is het een waardevolle aanvulling op andere films die deze misstanden aan de kaak stellen omdat de vrouwelijke hoofdpersoon ditmaal niet het slachtoffer is.
  Lees verder
 • Vogelwachter, De
  Het verhaal van De Vogelwachter, een komisch drama met Freek de Jonge, is betrekkelijk eenvoudig verteld en is een half gelukte bijdrage aan de filmcarrière van de cabaretier.
  Lees verder
 • Singing Club, The
  The Singing Club volgt de platgereden paden van een Engelse filmtraditie die met een lach en een traan terugblikt op een historische gebeurtenis met de bedoeling dat de kijker er kracht en een voldaan gevoel uit put.
  Lees verder
 • Farewell Paradise
  Met keiharde eerlijkheid toont Farewell Paradise een enerverend portret van een gebroken familie. Niemand lijkt een blad voor de mond te nemen, maar toch blijven er vragen hangen.
  Lees verder
 • Última Primavera, La
  Een gemeentelijk bestemmingsplan verordonneert dat hun schamele, maar vertrouwde woning in een sloppenwijk net buiten Madrid met de grond gelijk zal worden gemaakt.
  Lees verder
 • Phil Lynott: Songs for while I’m away
  Documentaire die het tragisch geëindigde leven van Thin Lizzy-voorman Phil Lynott retoucheert tot portret van een romantische rockheld. Collega-muzikanten en familieleden nemen het H-woord niet in de mond.
  Lees verder
 • Sweet Thing
  Alexandre Rockwell en haar gezin brengen ons een ingetogen en visueel in het oog springende film over kinderen die vroeg geconfronteerd worden met de akeligheden uit de boze grotemensenwereld.
  Lees verder
 • Last Right, The
  Bij het kijken van The Last Right kun je niet om de klassieker uit 1988 heen. Daarvoor zijn de gelijkenissen – twee broers, waarvan er een autistisch is, op een roadtrip – te treffend.
  Lees verder
 • Stevie Nicks’ 24 Karat Gold: The Concert
  Stevie Nicks introduceert haar nieuwe livealbum met een concertfilm die wereldwijd op twee avonden in geselecteerde zalen is te zien. Er is niet alleen muziek, maar ook een zangeres op haar praatstoel.
  Lees verder
 • I Am Greta
  I Am Greta voelt als een rekruteringsfilmpje waarbij de vraag wie daarvan profiteert speelt. Het portret van klimaatactiviste Greta Thunberg veinst authenticiteit en gebruikt deze voor gewichtige nepperij.
  Lees verder
 • Painted Bird, The
  The Painted Bird schetst een verdorven, gewelddadige samenleving waarin de holocaust onvermijdelijk lijkt. Bij de opeenstapeling van grotesk geweld verstomt enige vorm van gevoel of reflectie.
  Lees verder

A  C  D  E  H  M  Q  T  U  X  Z  0-9