Filmrecensies

 A  C  D  E  H  M  Q  T  U  X  Z  0-9

Op deze pagina vind je een overzicht van filmrecensies, van nieuw tot ouder. Je kunt ook zoeken naar recensies op alfabetische volgorde. Klik hierboven voor filmrecensies per letter.
 

Filmrecensies

 • First Man
  First Man wil twee dingen tegelijk. Een persoonlijk portret schetsen van Neil Armstrong, de eerste mens op de maan, en het drama achter het Amerikaanse ruimtevaartprogramma tonen.
  Lees verder
 • Kom en zie
  De film uit 1985 geldt als één van de meest indrukwekkende oorlogsfilms ooit gemaakt. In de typisch aardse, onopgesmukte stijl van de Russen kunnen we de oorlog in al haar rauwheid beleven op groot scherm.
  Lees verder
 • Leaning into the Wind
  De Schot Andy Goldsworthy maakt kunst van natuur en vindt zichzelf er onlosmakelijk onderdeel van. We zien dat in deze interessante, maar ook wat tamme documentaire.
  Lees verder
 • Zie mij doen
  Gehandicapten worden tegenwoordig nog steeds meewarig bekeken, maar de maakster toont dat zij een eigen leven hebben: met verlangens, gewoonten en gedachten. 
  Lees verder
 • Todos lo saben
  De films van Asghar Farhadi zijn drama’s maar kennen altijd een element van mysterie. Voor elk personage, hoe schofterig dan ook, weet de Iraanse regisseur begrip te wekken.
  Lees verder
 • Sprekend Nederland
  Ons land moet nog steeds wennen aan het multiculturalisme, wat meer dan eens leidt tot ferme taal. “Gebeurt er iets ergs, dan oprotten met die gasten.” Documentaire van John Appel.
  Lees verder

Uit ons archief