Filmrecensies

A  C  D  E  H  M  Q  T  U  X  Z  0-9

Op deze pagina een chronologisch overzicht van filmrecensies, van zowel de nieuwste films als oude(re) films. Je kunt ook zoeken naar recensies op alfabetische volgorde. Klik boven of onder voor filmrecensies per letter.

Filmrecensies

 • Stevie Nicks’ 24 Karat Gold: The Concert
  Stevie Nicks introduceert haar nieuwe livealbum met een concertfilm die wereldwijd op twee avonden in geselecteerde zalen is te zien. Er is niet alleen muziek, maar ook een zangeres op haar praatstoel.
  Lees verder
 • I Am Greta
  I Am Greta voelt als een rekruteringsfilmpje waarbij de vraag wie daarvan profiteert speelt. Het portret van klimaatactiviste Greta Thunberg veinst authenticiteit en gebruikt deze voor gewichtige nepperij.
  Lees verder
 • Painted Bird, The
  The Painted Bird schetst een verdorven, gewelddadige samenleving waarin de holocaust onvermijdelijk lijkt. Bij de opeenstapeling van grotesk geweld verstomt enige vorm van gevoel of reflectie.
  Lees verder
 • Corpus Christi
  Het voor een Oscar genomineerde Poolse drama Corpus Christi is een rauwe spirituele film, die vragen stelt over het vermogen tot verandering van mensen die zijn gevormd door het verleden.
  Lees verder
 • QT8: The First Eight
  Quentin Tarantino introduceerde begin jaren negentig met Reservoir Dogs en Pulp Fiction een nieuwe filmtaal vol krankzinnige gebeurtenissen en opmerkelijke dialogen en werd daarmee de stem van zijn generatie.
  Lees verder
 • Allen Tegen Allen
  Allen Tegen Allen geeft een intrigerende geschiedenisles over het Nederlandse fascisme. Het brengt een fascinatie over die het ongrijpbare van de ideologie vat maar houdt daardoor de boot af voor een fundamentelere analyse.
  Lees verder
 • Chili
  De duizenden kilometer lange sliert land die Chili heet, vormt wat betreft landschap, flora en fauna een dwarsdoorsnede van het zuidelijk halfrond. Kun je dat laten zien in een natuurdocumentaire van slechts vijftig minuten?
  Lees verder
 • Atlantis
  ‘We are still in the desert.’ Doelend op de Eerste Golfoorlog die voortduurt in het hoofd van soldaten, eindigde Jake Gyllenhaal met deze woorden Jarhead (2005). Atlantis gaat door waar het oorlogsdrama van Sam Mendes eindigt.
  Lees verder
 • White Riot
  In de jaren zeventig sloegen punk en de Engelse antiracisme-organisatie Rock Against Racism de handen ineen. Activisten en muzikanten van toen kijken terug op een explosieve tijd.
  Lees verder
 • Turtles Can Fly (2004)
  Het drama speelt zich af in een Koerdisch vluchtelingenkamp tijdens de Amerikaanse invasie van Irak en focust op jonge kinderen tijdens het opruimen van Sadam Hoesseins mijnenvelden bij de grens met Turkije.
  Lees verder
 • Frida Kahlo
  Frida Kahlo brengt het werk van deze Mexicaanse kunstenares tot leven. De kunstdocumentaire ontsnapt niet volledig aan de beperkingen van een museum door een toeristische benadering.
  Lees verder
 • Sidik en de panter
  Sidik zoekt naar de uiterst zeldzame Perzische panter in een beeldschoon berglandschap. De vondst zou volgens hem de redding van de geplaagde Koerdische bevolking betekenen.
  Lees verder
 • Living in the Future’s Past
  Als beknopt overzicht van de collapsologie en met geduld en respect slaagt Living in the Future’s Past er in om het complexe en deprimerende onderwerp van verval bespreekbaar te maken.
  Lees verder
 • Babyteeth
  Babyteeth gaat over een meisje die in een dakloze jongen een ontsnapping ziet aan haar perfecte ouderlijke huis, om zo haar zelfstandigheid en eigen identiteit te ontplooien, nu het nog kan.
  Lees verder
 • Misbehaviour
  Engelse feelgoodfilm toont hoe de kersverse vrouwenbeweging een halve eeuw geleden de live-uitzending van de Miss World-verkiezing verstoorde. In Misbehaviour is er begrip voor zowel activisten als deelneemsters.
  Lees verder
 • Once Were Brothers
  Terug naar de wortels, was het muzikale credo van The Band. Hun verhaal valt nagenoeg samen met de ontwikkeling van de rockmuziek tussen eind jaren vijftig en midden jaren zeventig.
  Lees verder

A  C  D  E  H  M  Q  T  U  X  Z  0-9