Film by the Sea is 25 jaar

Van 8 tot en met 17 september in Vlissingen
Film by the Sea is 25 jaar
Film by the Sea opent vrijdag 8 september met Perfect Days van Wim Wenders. De inmiddels 77-jarige regisseur, vooral bekend van Paris, Texas (1984) en Der Himmel über Berlin (1987), brengt met zijn jongste film een ode aan kleine alledaagse gebeurtenissen, ontmoetingen en indrukken die het leven de moeite waard maken.

Het festival viert van 8 tot en met 17 september zijn 25ste verjaardag met de vertoning van ruim honderd films, waaronder boekverfilmingen, Franstalige films, documentaires en natuurlijk ook Zeeuwse films. Hiernaast is er een uitgebreid randprogramma met onder meer Q&A’s, scenarioworkshop en muzikale optredens. Hoofdlocatie is CineCity in Vlissingen en de satellietlocaties zijn Oostburg, Bergen op Zoom, Goes en Zierikzee.

Perfect Days

Vrouw en Film
Van alle films die Film by the Sea dit jaar programmeert, is de helft van de hand van vrouwelijke makers. Het festival presenteert zondag 10 september een talkshow met als thema ‘Vrouw en Film’. VPRO’s Lotje IJzermans gaat dan in gesprek met filmmakers Nouchka van Brakel en Nafiss Nia. Hun films – respectievelijk Van de koele meren des doods (1982) en Die middag (2023) – zijn dezelfde dag te zien.

Bij vier premières uit het themaprogramma over ‘Vrouw en Film’ verzorgt festivalprogrammeur Gerlinda Heywegen een korte inleiding, te weten May December van Todd Haynes, Divertimento van Marie-Castille Mention-Schaar, Brillantes van Sylvie Gautier en Das Lehrerzimmer van llker Çatak.

Lees hier het festivalprogramma.

 

24 augustus 2023

 

MEER FILMFESTIVAL