Imagine Film Festival 2022 – Preview

Imagine Film Festival 2022 – Preview:
Veel mafs, vaags, gegriezel…

door Bob van der Sterre

Nieuwe tijd, nieuwe locaties, nieuw logo: Imagine gaat het anders aanpakken dit jaar. In plaats van rond april in Eye is het festival nu verschoven naar oktober. En is het festival te zien op twee locaties: LAB111 en De Filmhallen, beide in de Kinkerbuurt. De kaartverkoop is maandag 10 oktober begonnen. Het festival duurt van 26 oktober tot en met 4 november.

Het is niet de eerste keer dat het meest fantastische filmfestival van het land zichzelf moet heruitvinden. De corona-edities van 2020 (hybride in augustus) en 2021 (online in april) maakten alles even anders. Vorig jaar was er nog corona alom, avondklok.

Kennelijk bood deze coronaperiode voor Imagine wel de juiste rust om een paar ferme keuzes te maken. “Wij zijn blij op volle sterkte terug te zijn. In een nieuw duo-behuizing en een ander jaargetijde, maar er vast van overtuigd dat we ons publiek nóg beter kunnen bedienen dan voorheen“, aldus Imagine op zijn eigen website.

The Menu

The Menu

Waar vind ik het programma van en meer informatie over Imagine 2022?
Bekijk de website van Imagine voor het complete programma, per dag of in alfabetische volgorde.

Is alles op locatie?
Ja, het festival is volledig op locatie, dus LAB111 en De Filmhallen in de Kinkerbuurt. Lees de informatie over de locaties op de website van Imagine. De Kinkerbuurt zal voor niet-Amsterdammers misschien even zoeken zijn. Met lijn 17 van Centraal Station kom je er wel. Of vind je weg via de website van GVB.

Zijn er dit jaar ook digitale voorstellingen?
Ik kan hier niets over terugvinden op de website van Imagine, dus ik neem aan van niet.

Kan ik al kaartjes kopen?
Ja, dat kan. Lees hoe je een ticket koopt op de website van Imagine.

Zijn er speciale programma’s op Imagine 2022?
Ja. Het festival heeft ruim 50 featurefilms en veel shorts. Daarnaast kun je een paar interessante themaprogramma’s volgen:

Wat biedt het programma voor bijzondere films?
De Amerikaanse film The Menu is de openingsfilm. Let verder op films als Lux Aeterna (Gaspar Noé), Flux Gourmet (Peter Strickland), The Witch Part 2 – The Other One (Park Joon-Hung) en de comeback van Dario Argento met Dark Glasses. In de hoek van de minder bekende namen zouden Huesera (Michelle Garza Cervera), Barbarian (Zach Cregger) en Shin Ultraman (Anno Hideaki) misschien kunnen verrassen.

Verder verwijzen we naar het programma, veel films of regisseurs kennen wij ook niet.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Imagine, of volg Imagine op Instagram, Twitter en Facebook.

Wat zijn jullie verwachtingen over dit festival?
Dit jaar kun je dus weer ouderwets filmfestivallen en dat is natuurlijk heuglijk nieuws voor de filmliefhebber. De Kinkerbuurt is wel een wat lastiger locatie om te komen voor als je niet in Amsterdam woont, maar het is er wel gezelliger dan rondom Eye. Voor ons is het festival ook altijd een groot avontuur. Veel mafs, vaags, gegriezel… De bevrijding van de artistieke genrefilm, zo staan we er nog steeds in. Laten we het Imagine zelf maar zeggen: “Het vertrouwde warme bad, kortom, voor elke cinefiel met hart voor de genrefilm en verwante immersive ervaringen.”

 

12 oktober 2022

 


MEER FILMFESTIVAL