Johnny Depp als Trump

Johnny Depp als Trump

door Bob van der Sterre

Is hij het echt? Ja, en levensecht ook nog: Johnny Depp als Donald Trump. Hij is niet de enige coryfee die meedeed aan het maandenlange geheime project van de bekende Amerikaanse parodiewebsite Funny or Die.

Ook Alberto Molina, Stephen Merchant en Michaela Watkins deden mee. En nog een paar surprise guests die we sinds de jaren tachtig niet meer hebben gezien. Kijk hier de film!

Depp als Trump

De film speelt zich af eind jaren tachtig, als Trump eigenhandig zijn managementbestseller ‘The Art of the Deal’ is gaan verfilmen, en op zijn borst wil kloppen over wat hij allemaal al bereikt heeft op zijn 40e verjaardag. De film zou zijn vernietigd maar regisseur Ron Howard heeft een kopie gevonden en laat die aan ons zien. Het is een autobiografie in zijn meest onpure vorm, een wanstaltig egocentrisch product.

De film duurt extreem lang voor een Funny or Die-clipje, maar liefst 50 minuten. Normaal zijn hun clipjes tamelijk flauw maar deze parodie werkt prima, vooral de jaren tachtig-stijl is vermakelijk. Het larger than life-karakter van Trump is ook niet lastig om te parodiëren, je hoeft er maar de krant voor open te slaan. Het is niet alleen maar grappig bedoeld, de video houdt ook kritisch Trumps verleden als vastgoedmagnaat tegen het licht. Maar meer dan die feiten, gaat de film over iemand met wanstaltige smaak die pas tot rust komt als hij de casino Taj Mahal eindelijk in bezit heeft.

De voorgeschiedenis van de film kun je lezen in dit artikel van The New York Times. Voor wie de film te lang vindt, is er een alternatief. Funny or Die parodieerde al eerder met ‘Donaldo Trumpez’, die Trumps verhaal over Mexicanen simpelweg omdraait en er zo de spot mee drijft.

 

 

11 februari 2016

 

Alle nieuws