Cor Oliemeulen

Cor Oliemeulen

Na jarenlang actief te zijn in de journalistiek en (marketing)communicatie, besloot ik over films te gaan schrijven en een website over mijn uit de hand gelopen hobby te creëren: InDeBioscoop. Hiernaast ben ik onder meer freelance schrijver en eindredacteur.

Voor InDeBioscoop bracht ik een aantal enthousiaste vrijwillige recensenten bijeen. Sommigen hebben een eigen tekstbureau en vinden het fijn om helemaal los te gaan in een recensie, anderen zijn kunstcritici die het liefst hun slaapzak meenemen naar zoveel mogelijk filmfestivals. Van horror verafschuwende filmwetenschappers, afstudeerders van de filmacademie tot een psycholoog met een zwak voor animatie en trage Oost-Europese arthouse, een ieder heeft verstand van filmzaken en vooral een visie op film.

De aanwas van jonge(re) schrijvende collega’s doet deugd. Ze barsten van de filmkennis en hun geheugen is nog geen zeef, dus ze winnen tegenwoordig onze jaarlijkse filmquiz.

Zelf probeer ik in het hedendaagse aanbod de filmpareltjes te vinden, maar net zo lief duik ik regelmatig in de cinema van vervlogen tijden. Zo word ik intens gelukkig van de indringende zwaarmoedigheid van Ingmar Bergman, laat ik me heerlijk meeslepen door screwball comedies van Preston Sturges en beschouw ik bijna elke film van het Italiaanse Neorealisme als een verrijking van de ziel.

Als onafhankelijk online filmmagazine komen wij graag in contact met nog meer filmliefhebbers met een originele geest en dito pen. Stuur een mailtje.

 

Films: Nuovo Cinema Paradiso – M – Shichinin no samurai (Seven Samurai) – Pulp Fiction – All About Eve – Le notti di Cabiria – The Virgin Spring – Life of Brian – Novecento – Raging Bull – Ugetsu – His Girl Friday – Mar adentro – Sleuth (1972) – Adams æbler (Adam’s Apples) – The Big Lebowski – Okuribito (Departures) – L’été meurtrier – The Grapes of Wrath – Die Ehe der Maria Braun – Paths of Glory
Boekverfilming: Perfume: The Story of a Murderer (2006, Tom Tykwer)
Das Parfum (Patrick Süskind)
Filmquote: “Fasten your seatbelts, it’s going to be a bumpy night!”
Margo Channing in All About Eve (1950)
Bioscoop: LUX, Nijmegen
Bioscoopsnack: Dat ligt aan de film.
Soundtrack: Trainspotting (1996)
Filmscène: Airplane II: The Sequel (1982)