Office opent Cinemasia 2016

Office opent Cinemasia 2016

Office is de openingsfilm van de negende editie van Cinemasia, dat van dinsdag 1 maart tot en met zondag 6 maart zo’n veertig featurefilms en documentaires, plus een programma van kortfilms, uit Azië vertoont in de Amsterdamse bioscopen Kriterion en Rialto (Cinevillepas geldig).

Elke festivaldag heeft een ander land als hoofdthema: gemengd menu (woensdag 2), Japan (donderdag 3), Indonesië (vrijdag 4), Taiwan (zaterdag 5) en Zuid-Korea (zondag 3).

De nadruk ligt op contemporain sociaalrealistisch drama, met uitstapjes naar genrefilms als historisch kostuumdrama (The Royal Taylor) en martial arts (SPL 2: A Time for Consequences). Ook draait de misdaadklassieker Internal Affairs (2002, vijf jaar later veramerikaniseerd door Martin Scorsese).

Het programma telt diverse winnaars van de Golden Horse, de Oscar voor Chineestalige films. Hoofdrolspeelster en scenarist van Office, Sylvia Chang, is de hoofdgast van Cinemasia 2016. Op 1 maart, afloop van de vertoning van Office, zal ze vragen beantwoorden.

Cinemasia-directeur Lorna Tee: “Dit jaar is het programma diverser dan ooit en biedt een podium voor zowel nieuwe ontdekkingen als herontdekkingen. Om een beter inzicht te krijgen van de Aziatische films van afgelopen jaar heeft ons programmateam meer dan 400 films bekeken. De voorbereidingen waren ontzettend enerverend en hebben ons de rijkdom van de Aziatische cinema bevestigd; films uit vele verschillende culturen, maar met dezelfde universele waarden.”

Office: Kriterion, dinsdag 1 maart, aanvang 19:00 (K2), 19:15 (K3) en 19:30 (K1); Rialto, zaterdag 5 maart, aanvang 21:15

Klik hier voor meer informatie over Cinemasia 2016.

Lees hier de recensie van Office.

23 februari 2015

 

Alle nieuws