Blended

*

recensie  Blended

Kinderen geen bezwaar

door Cor Oliemeulen 

Twee alleenstaande ouders, die een nieuwe liefde zoeken, zijn tot elkaar veroordeeld. Ideale zomerfamiliefilm voor als de hersenen zijn lamgeslagen door de zon. 

Adam Sandler en Drew Barrymore kunnen niet tippen aan talrijke romantische filmkoppels als Tom Hanks en Meg Ryan, maar toch hebben ze een aardige chemie. Na The Wedding Singer (1998) en 50 First Dates (2004) acteren ze opnieuw samen in een romcom. In hun eerste twee samenwerkingen zijn ze veel jonger en is het vinden van een liefdespartner topprioriteit, ditmaal zijn ze allebei gescheiden en houden ze zich vooral bezig met opvoedperikelen. Een nieuwe partner moet vooral goed kunnen omgaan met de kids: hij heeft drie dochters, zij twee zoontjes. Om die reden is Blended vooral een familiefilm, echter ook het zoveelste Sandler-vehikel dat uitblinkt in fantasieloos vermaak en een totaal gebrek aan originaliteit.

Recensie Blended

Dick’s en Hooters
Het gegeven dat Jim (Adam Sandler) als verkoper werkt bij een sportzaak met de naam Dick’s en een blind date heeft met Lauren (Drew Barrymore) in een bar van Hooters, waar de serveersters bedienen in ultrakorte oranje broekjes en strakgespannen witte T-shirts, zet direct de toon. Hun afspraakje loopt natuurlijk uit de hand en ze spreken af dat ze elkaar nooit meer willen ontmoeten. Yeah, right! Hun tweede ontmoeting is in een winkel. Jim peinst zich een ongeluk welk merk en type maandverband of tampons hij voor zijn oudste dochter moet kopen, Lauren staat met een seksmagazine in haar hand omdat zij eerder in een opwelling een centerfold met het opgeplakte hoofd van hun babysitter onder het bed van haar irritante puberzoon vond, de foto kapot scheurde en spijt kreeg.

Op de parkeerplaats aangekomen blijken ze allebei precies dezelfde witte auto met zwart geblindeerde ruiten te hebben. Het gevolg voor hun derde ontmoeting laat zich raden. En ook de vierde, ultieme, ontmoeting is niet ver weg. ‘Heel toevallig’ belanden ze samen met hun kinderen in een luxueus Afrikaans vakantieresort en uiteraard zijn ze ‘veroordeeld’ tot dezelfde kamer die is voorzien van een gigantisch bed in hartjesvorm met een spiegel aan het plafond. Het grootse hotel van het vakantieparadijs Sun City dient als decor van de schermutselingen en onderstreept alle decadenties en clichés: massieve pilaren met uitsneden van wilde dieren, met marmer ingelegde vloeren en grote mozaïeken aan de muren. Gelukkig signaleert Jim al vrij snel na aankomst twee neukende neushoorns aan de overkant van de vijver.

Recensie Blended

Geforceerd lachen
Het moet gezegd dat in Blended bij hoge uitzondering geen poep- en piesgrappen zitten, dus blijft er voldoende ruimte voor standaardopmerkingen over masturbatie en schuddende borsten. Heel soms dreigt de interactie tussen Jim en Lauren te gaan sprankelen, echter het script en de regie zijn te pover om een glimlach of romantisch gevoel langer dan een paar flitsen vast te houden. Er moet immers geforceerd gelachen worden; het gezelschap danst, trommelt en gaat op safari. Lauren gaat parasailen achter een jeep die zonder benzine komt te staan midden tussen de leeuwen, Jim gaat zich te buiten aan een wildemans rit op een struisvogel. Drew Barrymore verdient beter, Adam Sandler kan niet meer beter.

 

19 juli 2014

 

MEER RECENSIES