Special over Isabelle Huppert

Special over Isabelle Huppert
Intens en hypnotiserend, koel en brandend. Deze zomer staat Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt het Amsterdamse filmtheater een hommage aan haar. Ook InDeBioscoop wijdt een retrospectief aan deze onverzettelijke Franse actrice in de special ‘Actrice van de maand’.

Isabelle Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen met een innerlijke onrust en onthechting, rollen die zijn omgeven door mysterie. Huppert toont zich al ruim veertig jaar een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in Les valseuses (1974) en haar internationale doorbraak La dentellière (1977) speelde ze in meer dan 110 speelfilms. Ze werkte samen met veel bekende regisseurs, van Jean-Luc Godard tot Bertrand Tavernier en Claude Chabrol, van Michael Haneke tot Paul Verhoeven.

Special over Isabelle Huppert

Veel beschouwingen
Op onze website hebben wij de veelzijdige Isabelle Huppert de laatste jaren op de voet gevolgd in haar filmoptredens, zoals in Louder Than Bombs, L’Avenir, Continuer, Souvenir, Happy End en het veelgeprezen Elle.

Vier hoogtepunten uit haar oeuvre verschijnen vanaf donderdag 11 juli in zo’n twintig bioscopen: naast Les valseuses en La dentellière, zijn dat La Cérémonie en La Pianiste.

Een aantal van onze redacteuren beschouwt bovendien enkel andere noemenswaardige Huppert-vehikels, zoals Coup de Torchon, Madame Bovary, White Material, Violette Nozière, Loulou en haar nieuwste film, Claire’s Camera, die donderdag 18 juli in première gaat.

 

5 juli 2019

 
MEER ISABELLE HUPPERT