The Handmaiden beste film 2017

The Handmaiden gekozen als beste film van 2017

The Handmaiden

Na Boyhood (2014), Réalité (2015) en Hell or High Water (2016) kiest de redactie van InDeBioscoop The Handmaiden als beste film van 2017. Deze erotische thriller van de Koreaanse regisseur Chan-wook Park behaalde 12 punten, op de voet gevolgd door Moonlight en In the Crosswind met 10 punten.

The Handmaiden belandde in de top 5 van vijf van de acht deelnemende recensenten. Bob van der Sterre vindt de film mooi om te zien, romantisch, erotisch en grappig. “Koreaans kostuumdrama meets De Sade. Tot het einde twijfel je misschien nog wat over het auteurschap maar dan komt nog een onsmakelijk dessert en weet je zeker: dit is een film van Chan-wook Park.”

Volgens Tim Bouwhuis is de relatie tussen een rijke vrouw en een dienstmeisje met dubbele agenda prachtig uitgewerkt. “De camera van Parks vaste cinematograaf toont niet alleen de passie die in Hollywood zeker was gecensureerd, maar ook de fascinerende omgeving: de centrale locatie is een Victoriaans-Japans landhuis dat gemaakt lijkt voor geheimen. Schuifdeuren en sleutelgaten verenigen kijkers en personages.”

Ook Ralph Evers vindt de chemie tussen de beide dames zinnenprikkelend. “Het tempo, de decors, de settings, de soundtrack, alles in de film trekt je direct uit je eigen leven in de wonderlijke wereld van de cinema.”

 

1 januari 2018

 

Alle terugblikken op het filmjaar 2017: 
 
Deel 1: Cor Oliemeulen
Deel 2: Nanda Aris
Deel 3: Bob van der Sterre
Deel 4: Yordan Coban
Deel 5: Suzan Groothuis
Deel 6: Tim Bouwhuis
Deel 7: Ralph Evers
Deel 8: Alfred Bos

 

 
MEER NIEUWS